Вітаємо Вас на офіційному сайті Млинківської школи!
Вітаю Вас Гість | RSS Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 78

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2022 » Лютий » 22 » Урок з медіаграмотності
15:14
Урок з медіаграмотності

Масмедіа в сучасному світі стали своєрідною ''паралельною школою'' для учнів, впливаючи на них як позитивно, так і негативно, що зумовлює необхідність впровадження медіаосвіти в школі. Проблеми медіаграмотності особливо актуальні сьогодні, коли медіа іноді відіграють важливішу роль у вихованні та навчанні дитини, ніж батьки чи вчитель. Сучасні діти, покоління Z, не можуть уявити своє життя без цифрових гаджетів. Вони сприймають інтернет як середовище проживання, але іноді не розуміють, якому контенту слід довіряти та як захистити себе від маніпулювання.

Сьогодні учні ЗЗСО ''Млинківська ЗШ І-ІІІ ступенів'' покращували свої навички з медіаграмотності: вчились розпізнавати фейкову інформацію та випробовували стійкість до можливих негативних впливів інтернет-медіа та соціальних мереж.

Для учнів нашої було проведено цикл уроків по даній тематиці.

Діти переглянули відеоролик про фейки та звернули увагу на лайфхаки, які допоможуть відрізнити правду від неправдивої інформації. Використовуючи QR-коди, учні переглянули пам'ятку ''Як зловити фейк?'', виконали інтерактивну вправу на платформі Learning Apps. Учні 6 та 8 класів виконали ігрові вправи на розпізнавання фейків та безпеку в Інтернеті на платформі Interland від компанії Google. Старшокласники виконували завдання навчальної онлайн-гри ''Медіазнайко'', у якій приміряли на себе ролі як журналістів, так і споживачів інформації, дізнавалися, як працюють медіа, створювали радіо-, відеопрограму, сайт та газету.

Всі матеріали було розміщено на електронній дошцi Padlet для вільного доступу всіх бажаючих.

Переглядів: 133 | Додав: olena_pivonosboyko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Лютий 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Архів записів

Друзі сайту

Корисні посилання

Міні-чат
200


Copyright MyCorp © 2024